Laatste update:10 juli 2012
pasfotos Webmaster

 

vanexelDOTcom vanexelDOTcom Buienradar
N I E U W S


Vakantie
: die zit er helaas weer op. We hebben 2 heerlijke weken doorgebracht op het Griekse eiland Kos. Dit ligt vlak voor de Turkse kust en dat was aan de temperaturen te merken. Overdag was het telkens tussen de 32 en 39 graden. Wij hadden een luxe appartement in het kustplaatsje Tigaki en daar was gelukkig meestal wel een windje van zee dat het draaglijk maakte. We hebben door de warmte 9 dagen aan zee doorgebracht, wat veel meer is dan voor ons gebruikelijk.

Ondanks de hitte moest ik er toch aan geloven en hebben we ook 1 dag gefietst. Bij 34 graden een kleine 45 km afleggen kost je toch al snel een 2 liter vocht. Dus veel bijtanken :-)

We zijn ook nog een dag naar het vulkaaneiland Nissyros geweest, waar je op de kraterbodem van een vulkaan kunt rondlopen. Daar was het snikheet en het stonk er geweldig naar zwavel. Bijkomend probleem is dat je daar ge-irriteerde ogen van krijgt. Op Nissyros ook nog uitgebreid de havenplaats Mandraki bezocht wat zeer schilderachtig was. En er zijn héél veel poesjes op Nissyros.

Tenslotte zijn we ook nog een dag met een scooter op stap geweest naar bergdorpjes Zia en Lagoudi, en vervolgens naar Platani waar nog veel Turkse invloeden zijn terug te vinden. Daar heerlijk gebak gegeten bij een echte Turkse banketbakker. Van daar zijn we nog naar Marmari geweest, wat een idyllisch en rustig kustplaatsje is (mag eigenlijk geen dorp genoemd worden).

Kortom: een zeer geslaagde vakantie.
terug naar boven


Werk: vakantie voorbij, dus weer aan de slag. Met nieuwe moed, en oude hekel. Ik had gehoopt dat het vanwege de vakanties rustiger zou zijn op de weg, maar heb daar nog niet zoveel van gemerkt, helaas.

terug naar boven


Computer: heb ik tijdens de vakantie niet gemst. Neemt niet weg dat het wel weer leuk is om er weer achter (of voor) te kunnen zitten.

terug naar boven

 

Tigaki

Tigaki beach

Nissyros
Nissyros
Synology NAS
Happy
S