Laatste update:29 juli 2012
(C) VEDC Wil van Exel, Bavel
pasfotos Webmaster

 

home
vanexelDOTcom vanexelDOTcom Buienradar
J A D E  &  C A N T O

Jade de poes & Canto de kater

Na het overlijden van Boris de poes hadden we besloten om weer 2 nieuwe huisdieren te nemen om het enorme gat op te vullen dat onze huistijger heeft achtergelaten. We wilden bij voorkeur 1 kater en 1 poes van maximaal 3 jaar oud. Boris blijft uiteraard wel de waakpoes van de website (zie rechtsboven)

Via de site van het dierenasiel in Breda hadden we al een poes op het oog, dus daar zijn we naar wezen kijken. Dat bleek een leuke poes, maar net wat te fel voor wat we zochten. Er zat ook nog een andere mooie poes, die nog niet op de site stond. En die was zo lief en zacht, dat we die maar gelijk hebben meegenomen. We hebben haar Jade gedoopt, ze is 1 jaar oud en vrij klein van stuk, met een enorme pluimstaart.

Canto is nu ook aangekomen op zijn nieuwe stekje in Bavel. Hiervoor heeft hij een lange reis van 230 kilometer per auto moeten maken, wat geen pretje is als je dat niet gewend bent. Gelukkig is dat nu achter de rug en kan hij zijn nieuwe thuis gaan ontdekken. En tussendoor een beetje zien bij te slapen van alle vermoeienissen en nieuwe ervaringen. Canto lijkt een echte kroelbeer te zijn die veel toelaat. Hij geeft enorme kopstoten als kopjes en lijkt een rustige kater. Hij liet zich al snel lekker borstelen en kammen.

We hopen dat deze 2 goed met elkaar kunnen opschieten.

Hieronder alvast de eerste foto´s.

Jade

Jade de Poes

 

Cantoligtlekker

Canto ligt wel lekker

 

Cantogeenfotos

Niet zoveel foto´s a.u.b.

 

Cantogeenfotos

Een binnen, een buiten

 

Cantogeenfotos

Allebei binnen...spannend

 

Cantogeenfotos

Lekker in de wasmand (met knuffel)

Om de poezenkamer een beetje in lijn te brengen met haar bewoners, heb ik de volgende wandversieringen voor ze opgehangen:

wandversiering
Wandversiering

Deze zijn gemaakt van stevig karton (lijkt wel van hout) en heb ik besteld bij Demer Galerie. Die staat elke woensdag op de boeken- en antiekmarkt op de Grote Markt in Breda. Ook zijn ze iedere zaterdag te vinden op de lichtstadmarkt De Demer in Eindhoven.
Voor meer info kun je hier kijken op hun website.