Laatste update: 29 juli 2012
pasfotos

 

mooie hardware software downloaden boeken online kopen
kop home Buienradar
C O M P U T E R

Computerboeken
Bij het gebruik van computers en -software ontkom je er niet aan om regelmatig de nodige boeken of handleidingen door te lezen. Voordat ik wat serieuzer met computers bezig was, las ik bijna nooit een handleiding. Tenzij ik er echt niet uitkwam. Inmiddels ben ik er achter gekomen dat dit zonde is. Je mist namelijk best veel handigheidjes en extra mogelijkheden die in die handleidingen meestal wel worden genoemd.

Hierna zal ik een aantal boeken kort beschrijven met daarbij mijn (subjectieve)
mening over dat boek.

Handboek Dreamweaver CS3 (2007)
Nederlands geschreven, 432 pagina´s, €24,90; auteur Peter Kassenaar.
In dit boek wordt aan de hand van praktische voorbeelden en workshops uitgelegd hoe je een professioneel ogende website op kunt zetten met het programma Dreamweaver uit de Adobe CS3 serie. Het is helder geschreven en je kunt met deel-workshops zelf aan de slag. Tevens staan er allerlei oefeningen voor de diverse technieken in. Via de website van de auteur wordt ook nog ondersteuning geboden in de vorm van allerlei bestandjes waarvan gebruik wordt gemaakt in het boek. In het boek wordt de uitleg gegeven voor zowel de Nederlandse versie, als de Engelse versie van Dreamweaver CS3.

Het boek is zeer toegankelijk geschreven, maar ook weer niet zo dat de wat lastigere onderwerpen worden gemeden. In het boek is duidelijk te merken dat Peter Kassenaar zijn sporen in de ICT en in het onderwijsveld heeft verdiend. Daarnaast heeft hij voor Adobe meegewerkt aan de totstandkoming van de eerste Nederlandse versies van Dreamweaver CS3.

Wat mij betreft een aanrader!

Website auteur: vind je hier.
Bestellen mogelijk via deze site.


Handboek Flash CS3 (2007)
Nederlands geschreven, 410 pagina´s, €24,90; auteur Peter Kassenaar.
Flash-applicaties zijn kleine "programma's" die ervoor zorgen dat je interactiviteit op je website kunt zetten, zoals wat bewegende vormen of plaatjes (al dan niet met geluid). In dit boek wordt aan de hand van heldere theorie en praktische workshops uitgelegd hoe je flash-applicaties kunt ontwikkelen met het programma Flash uit de Adobe CS3 serie. Ook hiervoor geldt dat via de website van de auteur ondersteuning wordt geboden in de vorm van allerlei bestandjes waarvan gebruik wordt gemaakt in het boek. In het boek wordt de uitleg gegeven voor zowel de Nederlandse versie, als de Engelse versie van Dreamweaver CS3.

Het boek is zeer toegankelijk geschreven. Voor dit boek is echter wel wat meer ervaring nodig. Zeker enige voorkennis op het
gebied van grafische bestanden is een pré.

Website auteur: vind je hier.
Bestellen mogelijk via deze site.
Sams Teach Yourself Photoshop CS3 (2007)
Engels geschreven, 536 pagina´s, €31,40; auteurs Carla Rose & Kate Binder.
Met Photoshop kun je op professionele manier foto´s bewerken. Wie kent niet de uitdrukking dat een foto van een mooie dame vast wel "ge-photoshopt" zal zijn? Dit boek bevat 24 lessen van ongeveer 1 uur en behandelt erg veel mogelijkheden van Photoshop CS3. De onderwerpen lopen van reparaties aan afbeeldingen tot het creëeren van ware kunstwerken. Aan het einde van elk hoofdstuk staan korte workshops en oefeningen. Ook kun je d.m.v. een quiz over dat hoofdstuk nagaan of de behandelde theorie is blijven hangen.

Dit boek is vanwege de Engelse taal niet geschikt voor iedereen. Als je daarnaast ook nog eens met de Nederlandse versie van Photoshop werkt, ben je erg veel met vertaling bezig. Zeker omdat er nogal wat technische termen aan bod komen, moet je voor dit boek een behoorlijke Engelse kennis of taalgevoel hebben. Heb je dat, dan kun je hier veel plezier aan beleven. Heb je dat niet, kun je beter naar een Nederlandstalig boek zoeken over dit onderwerp.

Bestellen mogelijk via deze site.